den bryndze 202411.5.2024, Pstruša - Vígľaš  V máji začína sezóna pravej ovčej bryndze. Na Podpoľaní ju už po piatykrát otvárajú podujatím DEŇ BRYNDZE v spojení s TRHOM PLEMENNÝCH BARANOV.

Príďte sa v sobotu 11.5.2024 o 10:00 hod. zabaviť a oddýchnuť si, ale aj podporiť slovenských chovateľov oviec a spracovateľov ovčieho mlieka, nakúpiť poctivé ovčie výrobky priamo od prvovýrobcov a podporiť tak myšlienku PROPAGOVAŤ A PODPOROVAŤ PRODUKCIU A SPOTREBU TRADIČNÝCH SLOVENSKÝCH POTRAVÍN BRYNDZE, JAHŇACINY A BARANIHY.

Pripravený je pre Vás bohatý kultúrny program. Tešiť sa môžete na vystúpenia folklórnych súborov z celého Slovenska. Okrem iného bude tento rok pre návštevníkov pripravený remeselný a farmársky trh, ukážka tradičných regionálnych remesiel, novootvorená Podpolianska MINIFARMA so živými zvieratkami, detská zóna s množstvom atrakcií, motodráha s detskými štvorkolkami, jazda na koni a ďalšie zaujímavé atrakcie.

Okrem trhu plemenných baranov, ktorý bude počas celého dňa prebehať, budú môcť návštevníci vidieť aj výstavu poľnohospodárskej techniky a ukážky živočíšnej technológie kŕmenia a ošetrovania oviec.

Na podujatí stretnete aj naše občianske združenie OZ Chováme doma. Prinesieme tam knihy Slovenský statok, budete si ich môcť na mieste kúpiť.

Zdroj: stránka organizátora

ZDIEĽAJTE NÁS