Slovenské viano e

Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora prináša pre spotrebiteľov projekt Slovenské Vianoce. Chce ním vyzdvihnúť kvalitu a dostupnosť domácich potravín v predvianočnom období. Nakupovanie domácich výrobkov totiž ešte nikdy nebolo tak kľúčové ako dnes.

S blížiacimi sa najkrajšími sviatkami roka začíname viac nakupovať aj potraviny na prípravu vianočných koláčov a tradičných štedrovečerných jedál. Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora chce preto využiť najbližšie dni do Vianoc. Prostredníctvom projektu Slovenské Vianoce bude prinášať pre spotrebiteľov zaujímavé informácie o domácich potravinách a ich prínose na zdravie a životné prostredie. Projekt bude SPPK realizovať v online priestore www.sppk.sk a na sociálnych sieťach (https://www.facebook.com/slovenskesunajlepsie).

„Už tento týždeň začneme vysvetľovať, aké sú prínosy slovenského hydinového mäsa a vajíčok pre ľudský organizmus. Zdôrazníme napríklad, že hydinové mäso s vysokým obsahom bielkovín, vrátane esenciálnych aminokyselín či nízkym obsahom tukov zohráva veľmi dôležitú úlohu v prevencii pred civilizačnými ochoreniami, ako sú srdcovo-cievne či onkologické ochorenia. Spotrebiteľ navyše konzumuje čerstvú potravinu, ktorá je dodaná do obchodnej siete ihneď po jej výrobe a necestuje tisícky kilometrov za zákazníkom“, uviedol Daniel Molnár, riaditeľ Únie hydinárov Slovenska (únia je členom Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory).

Slovenskí hydinári v predvianočnom období dodávajú do obchodov o 10-15% viac vajíčok než počas bežného obdobia roka. Ich kúpou si spotrebiteľ môže byť stopercentne istý, že neplatí za vajíčka poznačené potravinovými škandálmi, ale platí za zdravý, veterinármi kontrolovaný slovenský výrobok.
Fanúšikovia, spotrebitelia sa prostredníctvom projektu Slovenské Vianoce budú môcť zapojiť aj do súťaží o zaujímavé výhry od slovenských výrobcov potravín. Pôjde priamo o produkty, ktoré vo väčšom nakupujeme práve koncom roka.

Projekt Slovenské Vianoce pripravila Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora zámerne v predvianočnom období. Chce ním poukázať, aké podstatné je podporovať domácu produkciu potravín práve v časoch celosvetovej pandémie koronavírusu. Agropotravinársky sektor od spustenia pandémie obzvlášť citlivo reaguje na cenové výkyvy na európskych trhoch, následné hromadenie prebytkov a tlak na ceny a odbyt slovenských potravín. Vyrábať potraviny plynulo s adekvátnou podporou štátu a cítiť prirodzený záujem práve o slovenské potraviny zo strany zákazníkov je základom fungovania domáceho poľnohospodárstva a potravinárstva.

Zdroj: SPPK

 

ZDIEĽAJTE NÁS