Články o chovateľstve

Na začiatku februára sme realizovali prvú prednášku na základnej škole vo Svrčinovci vrámci nového projektu Aby sa gazdovať nezabudlo.

Naše aktivity môžeme realizovať len vďaka našim podporovateľom. Ak sa rozhodnete venovať nám 2% z dane, pomôžete napĺňať poslanie nášho združenia. Ďakujeme.

Pomôžte nám získať grant na realizáciu podujatia Chovateľský deň v skanzene. Prihlásili sme ho do grantového programu #gestopremesto.

Blíži sa Mikuláš. Pre malých farmárov sme pripravili malý darček - pekné omaľovánky s hospodárskymi zvieratami.

V tomto období väčšina chovateľských spolkov organizuje výstavy pre drobnochovateľov. Stručne vám priblížime, čo všetko musí chovateľ urobiť, ak k chce zvieratá vystavovať.

Tento týždeň sa konal 6. ročník aktivity Hovorme o jedle. Žiaci základných škôl mohli od 15. do 19. októbra počas vyučovania hovoriť, kresliť, písať a fotiť na tému jedlo, výživa a význam potravín.

Slovenskí chovatelia ošípaných vyrábajú bravčovinu prvotriednej európskej kvality. To, aké množstvo ošípaných budú v budúcnosti chovať a aké množstvo zdravého slovenského mäsa budeme môcť ako spotrebitelia konzumovať, ovplyvnia niektoré zásadné faktory – najmä zvládnutie situácie s nebezpečnou nákazou afrického moru ošípaných v Európe a finančná stabilita chovov ošípaných.

Jeseň je obdobím, kedy chovatelia zúročujú svoju celoročnú prácu a starostlivosť o zvieratá.