Články o chovateľstve

V tomto období väčšina chovateľských spolkov organizuje výstavy pre drobnochovateľov. Stručne vám priblížime, čo všetko musí chovateľ urobiť, ak k chce zvieratá vystavovať.

Slovenskí chovatelia ošípaných vyrábajú bravčovinu prvotriednej európskej kvality. To, aké množstvo ošípaných budú v budúcnosti chovať a aké množstvo zdravého slovenského mäsa budeme môcť ako spotrebitelia konzumovať, ovplyvnia niektoré zásadné faktory – najmä zvládnutie situácie s nebezpečnou nákazou afrického moru ošípaných v Európe a finančná stabilita chovov ošípaných.

Jeseň je obdobím, kedy chovatelia zúročujú svoju celoročnú prácu a starostlivosť o zvieratá.

Už v praveku si ľudia vytvárali zásoby mäsa na dlhé obdobie. A nepotrebovali na to chladničky, ani mrazničky. Konzervácia mäsa sušením je stará ako ľudstvo samotné.

V sobotu 28.7. sa v Liptovskej Lúžnej konal 14. ročník Medzinárodných majstrovstiev SR v strihaní oviec.

Viete, akou rýchlosťou lietajú včely? Aký veľký náklad počas letu unesú?

V nedeľu, 15. júla 2018, sa v skanzene Vychylovka, Nová Bystrica konal už tretí ročník podujatia Chovateľský deň v skanzene – národnej prezentačnej výstavy slovenských plemien hospodárskych zvierat a psov. 

Máte veľa fotografií vašich štvornohých priateľov alebo prevádzkujete domáci chov zvierat? Mnoho chovateľov si robí rôzne štatistiky a dokumentácie vrátane fotografií o svojom chove.